Over mij

Sinds 2013 ben ik eigenaar van onderwijsbureau &KOOT. Ik combineer ervaring in de zakelijke dienstverlening met ruime ervaring in het onderwijs. Als onderwijskundig leider met visie maak ik de vertaalslag van strategisch beleid naar de dagelijkse praktijk. Ik beweeg me binnen een organisatie gemakkelijk tussen diverse lagen: bestuur, schoolleiding, docenten naar leerlingen. Maar ook richting bedrijven, ouders en andere partners.

Voor een uitgebreid CV zie LinkedIn

Het &-symbool voor partnerschap

Jij & ik werken samen aan onderwijsinnovatie. Hierbij leggen we de verbinding tussen lopende & nieuwe ontwikkelingen in de school, tussen leren binnen & buiten de school, en tussen de school & haar omgeving. Mijn kracht zit in het maken van verbindingen tussen partijen die elkaar anders niet zouden vinden. Door ieders talent te benutten, ook die van leerlingen. Met als doel mensen stimuleren, in beweging krijgen én houden.

Mijn motto is: Wat niet in de school kan, moet je buiten de deur zoeken.

Met een been buiten het onderwijs

Bij onderwijsinnovatie kun je niet terugvallen op bewezen methodes. Je moet dingen uitproberen, met vallen en opstaan. Voor nieuwe inzichten hebben we mensen van buiten het onderwijs nodig. Ik laat me graag voeden door kanteldenkers, innovatieve ondernemers en digitale experts. Mensen als Jan Rotmans, Allard Droste en Wouter Hart vormen ‘mijn’ Raad van Inspiratie.

De MARIANNE©

Een blad over mij. Over mijn leven. Hoe ik ben geworden tot wie ik nu ben. Over mijn drive. Waarom ik het boegbeeld wil zijn van een nieuw onderwijsconcept. Een concept gebaseerd op leergierigheid vanuit nieuwsgierigheid. Want leren doe je niet om de cijfers, maar omdat je ergens nieuwsgierig naar bent.

Klik hier om het magazine te lezen.


Maak van maandag de meest inspirerende dag van de week

Door jezelf elke maandag te trakteren op tips, ideeën en praktijkvoorbeelden over onderwijsinnovatie. Schrijf je hier in en ontvang als dank direct mijn e-boek Vijf strategieën om innovatie soepel te laten verlopen.